Alergeni alimentari

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI  din 20 martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in  urmatoarele grupe:

 




1. Cereale care contin gluten (adica grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
2. Crustacee si produse derivate.
3. Oua si produse derivate.
4. Peste si produse derivate
5. Arahide si produse derivate.
6. Soia si produse derivate
7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
8. Fructe cu coaja, adica migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate
9. Telina si produse derivate.
10. Mustar si produse derivate.
11. Seminte de susan si produse derivate.
12. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
13. Lupin si produse derivate.
14. Moluste si produse derivate.