Beneficiile alimentelor japoneze

21-06-2022

Dieta japoneza se bazeaza pe principiul sanatatii si longevitatii. Mancarea japoneza nu este doar gustoasa, ci ofera si diverse beneficii pentru sanatate. Alimentele japoneze constau in mod traditional din alimente neprelucrate, zahar rafinat sau alimente si cantitati mari de cereale si legume. Iata cateva dintre numeroasele beneficii pentru sanatate ale bucatariei japoneza:

  1. UN RISC REDUS DE ANUMITE TIPURI DE CANCER

Japonia a avut un risc extrem de scazut pentru cancere dependente de hormoni, cum ar fi cancerul de san si de prostata. Acest lucru este atribuit consumului ridicat de legume, fructe, grasimi sanatoase, alimente bogate in fibre si, in general, un aport mai mic de calorii.

  1. O MARE VARIETATE DE FRUCTE SI LEGUME

Dieta japoneza consta dintr-o gama larga de legume, care contine minerale esentiale pentru a sustine nutritia generala. De exemplu, algele marine sunt foarte nutritive, inclusiv cantitati mari de iod care va pot ajuta corpul sa pastreze o tiroida sanatoasa. De asemenea, cantitati mari de fructe sunt consumate pentru micul dejun si desert, care au un continut mare de fibre si de apa.

  1. SANSE MAI MICI DE PROBLEME CARDIACE

Ca natiune, Japonia are una dintre cele mai mici rate de dezvoltare a bolilor de inima din lume si chiar mai mult in comparatie cu tarile dezvoltate. Rationamentul din spatele acestor cazuri scazute de boli de inima este ca dieta japoneza este umplut cu alimente care ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii.

In plus, alimentele japoneze nu au ingrediente in dieta lor, care promoveaza sanatatea cardiaca precara, cum ar fi un nivel ridicat de grasimi saturate, carbohidrati modificati din alimentele procesate si niveluri mai scazute ale consumului de zahar. Soia este frecvent in multe feluri de mancare japoneze, si este cunoscut pentru a reduce riscul de atacuri de cord, precum si, reglarea tensiunii arteriale. Japonezii folosesc soia ca alternativa la carnea rosie, care poate fi foarte bogata in grasimi saturate.

  1. CEAIURI SANATOASE

Restaurantele japoneze includ, de obicei, ceai verde cu mesele lor, care au numeroase beneficii pentru sanatate. Ceaiul verde este cunoscut pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale, scaderea zaharului din sange, stimularea sistemului imunitar, scaderea colesterolului, si incetini procesul de imbatranire. De asemenea, contine jumatate din cantitatea de cofeina pe care o face cafeaua si ajuta la descompunerea uleiurilor din sistemul digestiv. Ceaiul verde ajuta, de asemenea, la crearea unei stari mentale relaxate si concentrate datorita faptului ca este bogat in antioxidanti.

  1. O MULTIME DE PROTEINE

Cultura japoneza intelege ca consumul de surse de proteine de inalta calitate ajuta la promovarea unui stil de viata mai sanatos. Multe dintre felurile de mancare din alimentele japoneze sunt pline de proteine, ceea ce este incredibil de benefic pentru corpul tau. Pestele, puiul si chiar tofu sunt unele dintre cele mai comune capse din mancarea japoneza. Cand mananci o multime de proteine, creezi blocuri mai puternice pentru oasele tale, muschii, cartilajul tau, pielea si chiar sangele tau. Proteina ofera, de asemenea, cantitati mari de fier, care va mentine sangele oxigenat, astfel incat acesta continua sa curga prin corpul dumneavoastra cat mai eficient posibil.

In plus, dieta japoneza foloseste o multime de peste in loc de carne rosie, deoarece scade riscurile de atacuri de cord. Consumand mai mult peste, castigi, de asemenea, o mare sursa de acizi grasi omega 3 si nutrienti care stimuleaza creierul.

  1. OPTIUNI SANATOASE

Teppanyaki, care face parte, de asemenea, din dieta japoneza, este o alta optiune excelenta pentru o alimentatie mai sanatoasa. Unul dintre beneficiile alegerii acestui stil de gatit este prepararea alimentelor. Comparativ cu altele in cazul in care totul este prajit adanc, teppanyaki nu praji adanc oricare dintre alimentele lor. In schimb, articolele sunt gatite intr-o cantitate conservatoare de ulei de bumbac pe un gratar plat-top. Cu optiuni precum peste si legume, puteti manca cu usurinta stiind ca puneti alimentele potrivite in corpul vostru.