Ramen Japanos

Mâncarea din cultura Japoneză: Fried Ramen

28-07-2020

Astăzi vă propunem o călătorie la festivalurile și târgurile de vară din Japonia, să aflați ce mâncare japoneză preferă localnicii: Fried Ramen.

Această rețetă japoneză originară din China, gătită în tigaia wok, a fost adoptată de japonezi și a suferit mici modificări față de varianta inițială. Tehnica de gătit la wok nu lipsește din bucătăria japoneză și reprezintă mai mult decât simpla adăugare a mâncarii în uleiul fierbinte și amestecarea rapidă a ingredientelor în timpul preparării.

Există cinci tipuri de a prăji ingredientele la wok în bucătăria japoneză: simplu, uscat, umed, prin căldură extremă și prin amestecare. Fiecare tehnică de prăjire are un scop unic, iar uneori se aplică doar unui singur tip de mâncare tradițională japoneză.

Pentru Fried Ramen, această mâncare tradițională japoneză, se folosește prăjirea prin căldură extremă. Metoda are la bază o temperatură ridicată a wok-ului. Deoarece mâncarea se gătește atât de repede - până la cinci minute - umiditatea naturală este păstrată, iar uleiul pe care îl absorb ingredientele este redus la minimum.

Cum se realizează prăjirea prin căldură extremă? În primul rând, aveți nevoie de un ulei cu un punct de ardere ridicat, iar ingredientele trebuie să fie cât mai uscate înainte de a fi adăugate în ulei. De asemenea, trebuie să mențineți ingredientele în mișcare constantă în wok în timpul gătitului; dacă rămân prea mult timp într-un singur punct, se pot arde. Puteți prăji orice mâncare: carnea de pui, carnea de vită, creveți și tofu, toate funcționează.

Pentru a vă delecta cu ce mănâncă japonezii, vă prezentăm rețeta ramen-ului japonez, mai exact rețeta pentru Fried Ramen, care este foarte simplu de făcut:

Ingrediente:

  • pulpă de pui: 100 g
  • bambus: 50 g
  • urechi de lemn: 50 g
  • morcov: 30 g
  • ouă: 1
  • ceapă verde: 10 g<
  • usturoi: 5 g
  • ghimbir: 5 g

Sosuri:

  • sos de stridii: 10 ml
  • ulei de susan: 10ml
  • vin de orez: 10 ml
  • sos Shoyu: 10 ml

Noodles: 1 porție/100 g

Mai întâi, amestecați ingredientele aromatice, precum usturoiul și ghimbirul, în wok-ul fierbinte - acestea vor da întregii rețete japoneze o aromă subtilă.

În continuare, adăugați pulpele de pui și oul, urmate de legume.

Se pun ulterior sosul de stridii și vinul de orez, amestecând continuu.

La final, adăugați tăițeii, sosul shoyu (acel sos japonez de soia, ușor picant) și uleiul de susan.

Dacă ingredientele din wok pare că nu au suficient spațiu sau dacă simțiți că bucățile de carne încep să se întărească, puteți transfera o parte din ingrediente pe o farfurie, pentru a le pregăti pe rând. Dacă totul e în regulă de la început, pregătiți preparatul integral, în același wok.

Rapidă și ușor de făcut, această rețetă japoneză reprezintă un mod delicios de a savura acasă mâncare japoneză. Fie ca îl gătiți personal sau îl comandați pe Japanos.ro, magazin online cu mâncare din Japonia, Fried Ramen-ul este un produs ce vă poate aduce mai aproape de bucătăria japoneză autentică și de cultura japoneză.

Arigato,

Kana Hashimoto

Kana Hashimoto Bucatarie Japoneza